tirsdag 8. september 2015

Min nye klut, "Lurøytvogæ"Jeg er styremedlem i noe så fint som et strikkefestivalstyre, nærmere bestemt Lurøy Strikkefestival. Der har jeg vært medlem helt siden vår kjære strikkegeneral Elin Nystad fikk idèen om å arrangere en strikkefestival i Lurøy. 
Vi har akkurat (4-6/9) arrangert vår andre festival, og i forkant av festivalen, ble vi enige om å ha et strikkemysterie som jeg skulle sette sammen. Så i perioden 3 juli- 17 juli gikk Lurøymysteriet av stabelen i facebookgruppa "Lurøymysteriet 2015". 
Det var forresten utrolig moro å komme på festivalen, og se alle de flotte mysteriesjalene som mange hadde på seg! 

På strikkefestival, må man jo ha "goodiebag" å dele ut!! Det synes i alle fall vi i festivalstyret, så på siste styremøte før ferien ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å lage et mønster vi kunne legge nedi "goodiebagen". Etter litt tja og ja, kom vi frem til at en klut kunne vært moro. Så da jeg kom hjem fra møte, var det frem med mysteriemønsteret for å se om jeg kunne bruke noe av det i en klut. Leita meg frem til del 3, med fisker, og kom til at det måtte jo være den perfekte kluten for festivalen.
En liten time senere var prototypen på mønster klart, og ble sendt til teststrikk blant styremedlemmene. Vi diskuterte litt frem og tilbake, ble enige om hva vi syntes så finest ut, og etter ny tegnerunde ble "Lurøytvogæ" født. 

Tvogæ, er et dialektord for klut/kopptue her i Lurøy.

Mi Lurøytvogæ er strikket i Pandora fra Rauma garn, og på pinne 3.5. Man kan jo selvfølgelig strikke i hvilket som helst annet bomullsgarn som kan vaskes på 60 °C.

Oppskriften på Lurøytvogæ finner du HER 

PS: Om du deler oppskriften, blir jeg veldig glad om du linker til den via denne bloggen. 


2 kommentarer:

Diamantsokker

Nå er det lenge siden jeg oppdaterte med noe nytt her i bloggen. Ikke det at jeg ikke har lagd noe, har bare ikke helt hatt tid til å gjøre...